Julklapp – avdragsgill?Så säger Skatteverket

Många undrar vad Skatteverket har för regler kring avdragsgilla julklappar. Här går vi igenom vad som är sanning och myt och förklarar vad som är viktigt att tänka på när man köper julgåvor till sina medarbetare.

Skatteverket skriver såhär om avdragsgilla julgåvor:

Julgåvor till anställda är skattefria för de anställda om
  • värdet inte överstiger 450 kronor inklusive moms. I gåvans värde räknas inte arbetsgivarens kostnader för administration och transporter av gåvorna in. Om värdet är högre blir gåvan skattepliktig från första kronan,
  • julgåvan inte är kontanter. Skattefriheten gäller inte gåvor som lämnas i pengar. Med pengar jämställs andra betalningsmedel som check eller postväxel. Gåva i form av presentkort som inte kan bytas mot pengar kan vara skattefri. Läs mer i Skatteverkets ställningstagande Presentkort i gåva till anställda.

Läs hela Skatteverkets skrivelse om avdragsgilla julklappar

Vi erbjuder gåvokort med olika värdenivåer – eftersom vi vet att alla har olika budget. Alla gåvokort upp till och med Large har ett värde som understiger 450 kr och är därigenom avdragsgilla i enlighet med Skatteverkets krav. Observera att kostnaderna för administration och transporter inte räknas in i gåvans värde, så vår fraktavgift på 60 kr per paket räknas inte in i Skatteverkets krav.